Microsoft Outlook 2003

Pokrenite Microsoft Outlook program. Ukoliko ga pokrećete po prvi put, odmah će Vas pitati da li želite kreirati e-mail adresu. Možete nastaviti dalje klikom na Next. U suprotnom pričekajte da se program u potpunosti pokrene.

Na traci s alatima u izborniku Tools odaberite opciju E-mail Accounts.

Za dodavanje nove e-mail adrese koju ćete koristiti u MS Outlook programu odabereite Add a new e-mail account. Za provjeru postojećih e-mail adresa odaberite View or change existing e-mail accounts. U oba slučaja nakon odabira kliknite na Next.

U prozoru SERVER TYPE trebate postaviti vrstu e-mail korisničkog računa. Na našim su serverima podržani i POP3 i IMAP protokoli.

U ovom koraku trebate postaviti osnovne informacije za primanje i slanje e-maila.
Pod Your Name trebate upisati Vaše ime, to je tekst koji će biti vidljiv primatelju kao Vaše ime.
E-mail address je Vaša e-mail adresa. Kako e-mail adresu kreirate sami u CPanel/HELM administraciji njen će se oblik možda razlikovati od oblika e-mail adrese u ovom primjeru.
Incoming mail server (POP3) je dolazni mail server i to je uvijek ime Vaše domene (bez www. ). Ukoliko postavite krivi POP3 server nećete moći primati e-mailove.
Outgoing mail server (SMTP) je odlazni mail server preko kojeg ćete slati mail. Tu upišite mail.vas-isp.hr (dakle mail.t-com.hr ukoliko se na Internet spajate preko T-Coma, mail.iskon.hr, mail.globalnet.hr, mail.metronet.hr, mail.carnet.hr itd.) Ukoliko ne znate ime odlaznog mail servera. možete ga saznati tako da kontaktirate tehničku podršku Vašeg ISP providera.
Kao SMTP server možete također koristiti i server mail.domena.hr (gdje domena.hr zamijenite sa imenom Vaše domene, bez www. ) iako to NE PREPORUČAMO osim u slučaju mobilnih uređaja (laptop, Iphone, BlackBerry, Android telefoni) za koje je lako moguće da tijekom korištenja budu spojeni na nekoliko različitih providera. Za takve uređaje je NUŽNO upisati mail.vasa-domena.hr kako biste mogli nesmetano slati mailove neovisno na koji ISP je Vaš uređaj u datome trenutku spojen.
User Name je korisničko ime za provjeru e-maila. Ovo korisničko ime je uvijek jednako e-mail adresi koju ste kreirali u CPanel/HELM administraciji i nema dodirnih točaka sa korisničkim imenom i lozinkom za ftp pristup i pristup CPanel/HELM sučelju.
Password je lozinka koju ste postavili prilikom kreiranja e-mail adrese.
Na kraju još kliknite na More settings kako biste postavili dodatne opcije.

U kartici General možete upisati proizvoljan tekst koji bi označavao ime ovog e-mail računa. Ukoliko u MS Outlooku primate više e-mail adresa, ovo će Vam ime omogućiti lakše razlikovanje istih. Isto nije vidljivo osobama koje ćete slati e-mailove.

U kartici Outgoing Server se nalazi postavka SMTP autentikacije. Ukoliko koristite mail.vasa_domena.hr kao Vaš Outgoing mail server (SMTP), ovu opciju morate uključiti da biste mogli slati mail. Pod-opcija Use same settings as my incoming mail server treba ostati uključena.

Ukoliko za određenu e-mail adresu primate mail na više računala, ili ukoliko često koristite WebMail, na kartici Advanced trebate uključiti opciju Leave a copy of messages on the server, jer e-mail klijenti kada prime mail sve primljene poruke izbrišu sa servera. Također, kako Vam se e-mail sandučić ne bi brzo napunio sa porukama, možete uključiti dodatnu opciju Remove from server after XX days.

NAPOMENA: Za određene korisnike (trenutno ISKON ADSL korisnici - listopad 2011.) u slučaju problema i nekogućnosti slanja mailova nakon postavljanja navedenih postavki, potrebno je na ovoj kartici SMTP port promijeniti iz 25 u 26.

  • 254 Korisnici kojima je ovaj odgovor pomogao
Dali vam je pomogao ovaj odgovor?

Povezani članci

Outlook Express

U Vašem Outlook Express-u na traci s alatima u izborniku Tools odaberite opciju Accounts....

Google mi označava mailove kao spam

U slučaju da vam Gmail poruke umjesto pod Pristigla pošta sprema u Neželjena pošta preporučamo da...

Microsoft Outlook 2007

Pokrenite Microsoft Outlook 2007 program. Ukoliko ga pokrećete po prvi put, odmah će Vas pitati...

Nestali su mi IMAP folderi

Ukoliko se putem WebMaila, Outlooka ili drugog IMAP klijenta na svojoj e-mail adresi kreirali...

SMTP autentikacija: što je i kako je uključiti.

SMTP autentikacija je način autoriziranja korisnika prilikom slanja e-maila preko Hosting Centar...